Νησί - 36710 τ.μ.

Οινούσσες, Ν. Χίου
3.500.000 € 95 € / τ.μ.

Περιγραφή

Ο Άγιος Παντελεήμονας ή Μανδράκι είναι νησίδα στις Οινούσσες και το βορειοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος, η οποία βρίσκεται απέναντι (νότια) από το λιμάνι και το ακρωτήριο Μονοπετριά του νησιού με ψηλότερο σημείο στα 40 μέτρα. Δίπλα και βορειοδυτικά είναι οι νησίδες Παπαποντάδικο και Χάλικας (ή Πατερόνησο).

Η μία πλευρά της νησίδας έχει αρκετά δένδρα (πεύκα. ευκάλυπτοι, λεύκες, ελιές) . Στην νοτιοανατολική άκρη της λειτουργεί ναυτικός φανός. Μικρός λιμενοβραχίονας στο μέσο της δυτικής πλευράς οριοθετεί την είσοδο στο λιμάνι των Οινουσσών ενώ σε βράχο της στην νοτιοανατολική άκρη του υπάρχει το άγαλμα μιας χάλκινης εστεμμένης γοργόνας (σύμβολο αιώνιας συντροφιάς των ναυτικών).
Προς το παρόν υπάρχουν τρία εκπληκτικά εκκλησάκια στο νησί το καθένα με τη δική του μοναδική ιστορία. Υπάρχει ένα πηγάδι που παρέχει πόσιμο νερό και μια γεννήτρια που παρέχει ρεύμα στις εκκλησίες. Διαθέτει επίσης πολεοδομική άδεια για να χτίσει ο ιδιοκτήτης μια βίλα αν θέλει. Το νησί έχει έκταση 36.710τ.μ.. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός των Οινουσσών αυξάνεται καθώς την τελευταία δεκαετία έχει γίνει hotspot για πολλούς διεθνείς τουρίστες.

Αποκλειστική διάθεση - αποκλειστική προβολή Kopanitsanos Real Estate Since 1961.

Τιμή πώλησης: 3.500.000€.

Κωδικός ακινήτου: 2377

Video